Meer bomen in een nieuw bos

In Heinenoord wordt plaats gemaakt voor een groot bos. Het nieuwe bos draagt bij aan een gezonde leefomgeving en verlaagt de CO2 uitstoot. Naast de verplichte door Eneco en REF te compenseren bomen voor het zonnepark en windpark, breidt a.s.r. als grondeigenaar van het gebied het bos verder uit. Het nieuwe natuur- en bosgebied wordt een volwaardig bos dat ook echt kan worden beleefd als bos. Inmiddels heeft a.s.r. bijna vier hectare grond aangekocht en lopen er gesprekken met het waterschap om het gebied nog verder te vergroten.

Bos- en natuurgebied voor en door inwoners

Het nieuw aan te leggen bos moet het bos van en voor de inwoners van Heinenoord worden. Wij vinden het belangrijk dat inwoners dit straks echt voelen en beleven. Daarom nodigen we inwoners uit om dit bos- en natuurgebied samen met ons vorm te geven. Op minimaal vier hectare is er ruimte voor bijvoorbeeld wandel- en fietspaden, recreatie, en vijvers.

Locatie

Natuurlijk speelbos

Eén onderdeel staat vast. Voor de jeugd willen we een natuurlijk speelbos inrichten. Dit bos groeit met de jeugd mee en zal door de tijd steeds aantrekkelijker worden door de groei van de bomen. Kinderen kunnen hier spelen in de buitenlucht, maar ook kennis opdoen van het belang van bomen en een bos. Om ook dit gedeelte van het bos tot een succes te maken gaan we de jeugd betrekken en samen met basisscholen aan de slag.

Heeft u vragen? Stel hier uw vraag:

 

De persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.